1 nagyobb burgonya
1 kisebb répa
kevés petrezselyemgyökér
kevés zellergumó
1/2 fej vöröshagyma
2 dkg füstölt szalonna
5 dkg füstölt főtt tarja/lapocka stb.
10 dkg tejföl
2 ek liszt
kevés bors, őrölt babérlevél
fejenként egy főtt tojás
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd kiszedjük a szalonnakockákat.
A visszamaradt zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, répát, zellert, petrezselyemgyökeret. Pár percig együtt pirítjuk a zöldségeket, 1 ek lisztet szórunk rá, és felöntjük a levest 1 l vízzel. Ízesítjük borssal, ételízesítővel, sóval, beletesszük a felkockázott füstölt húst. Megfőzzük a belevalókat puhára.
1 ek lisztet elkeverünk a tejföllel, és behabarjuk a levest, beleszórjuk a sült füstölt szalonnát. Felforraljuk, majd lezárjuk alatta a tűzhelyet.
Hasábokra vágott főtt tojással tálaljuk (de közvetlenül bele is üthetjük a levesbe a tojást).
Húsvéti sonkából is elkészíthetjük
A hagymát apróra vágom A sárgarépát,petrezselymet, krumplit,kockára Az olajon világosbarnára pirítom a tésztát Beledinsztelem a vöröshagymát,meghintem pirospaprikával Hozzáado...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket kevés olajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel. ízesítjük sóval, petrezselyemzölddel. Készre főzzük, végén grízgaluskát szaggatunk a levesbe. Nagyon finom könnyű n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: 2 l hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát. Megízesítjük a sóval, vegetával, pet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a krumplikat és vágjuk kockára, majd hagyjuk ázni kicsit őket egy tál hideg vízben. Míg a krumplik várnak a sorukra, a hagymákat is készítsük elő, aprítsuk őket finom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű