1 közepes fej brokkoli
1 db burgonya (kis)
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
A brokkolit rózsáira bontjuk, a krumplit megpucoljuk és felaprítjuk, bő 1 liter sós vízben megfőzzük.
Utána botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, beletesszük a zúzott fokhagymát.
Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk, majd tálaljuk.
A lisztet kevés vajon megpirítom, majd 1 liter vízzel vagy alaplével felengedem. Hozzáadom a reszelt sajtot, borsot, zúzott fokhagymát. A tojást szétválasztom, a sárgáját összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőző este a babot átválogatom és beáztatom. Másnap a zöldségekkel felteszem főni, a vízbe só helyett ételízesítőt szórok. A körmöket megmosom és egyben hagyva, másik edényben bő v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst egyforma nagy kockákra vágunk. 2. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. 3. A felforrt levest a kockákra és karikára vágott vegyes leveszöldséggel b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű