20 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszin
3 tojássárgája
3 dkg vaj
1 teáskanál szárított csilipehely
A csokoládét felolvasszuk és langyosra hűtjük. A tojások sárgáját, a cukrot és a vajat krémesre keverjük, hozzákeverjük a csokoládéhoz a felvert tejszínhabbal és csilipehellyel együtt. Kelyhekbe öntjük és lehűtjük, majd fogyaszthatjuk is.
Az olvasztott vaja és a cukrot keverd ki habosra, egyenként add hozzá a tojásokat, citromhéjat és a citruos lé felét . 180 fokra előmelegített sütőben úgy 25 perc, tűpróbáig sütö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A citromokat gondosan megmossuk, szárazra töröljük. 2. 1 citrom héját lereszeljük, félretesszük. 3. A maradék 2 citromot hajszálvékonyan meghámozzuk, héjukat vékony csík...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverem, a vajat megolvasztom és összekeverem a tojással, majd az egészet simára keverem a száraz keverékkel. Pár percig hagyom állni (addig elővesszem a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos, kristálycukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit és bedagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 3, vagy 4 rész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű