25 dkg háztartási keksz (vaníliás, kakaós ízlés szerint)
13 dkg vaj
13 dkg pörkölt mogyoró
A tetejére
25 dkg tejcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
0,2 dl tejszín
A töltelékhez:
13 dkg barna cukor
5 dkg vaj
3 dl sűrített tej
A kekszet összetörjük,majd a vajjal összekeverjük és egy 20 cm-es tortaformába simítjuk, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A mogyorót rászórjuk a kekszes alapra. A vajat, a barna cukrot és a tejet egy edénybe tesszük, lassú tűzön 10-12 percig főzzük, amíg sűrűvé válik. A mogyoróra öntjük a karamellt és elsimítjuk rajta, majd hagyjuk hűlni.A csokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd a tejszínt és a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.
A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi li...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókra (porcukor, liszt, só) kockázzuk a vajat és a gesztenyepürét, majd az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a vanília kivonatot, illetve a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással habosra keverni, (fehérje habnak, bele a cukor, végül a toj.sárgája.) Ezután hozzáadjuk a többi anyagot. Kivajazott lisztezett tepszibe öntjük, megszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű