120 g lencse
4 dl víz
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)
1 gerezd zúzott fokhagyma
fél teáskanál chili por
15 g reszelt gyömbér
fél teáskanál curry por
fél teáskanál só (elhagyható)
120 g paradicsom
4 dl húsleves alaplé
30 g felaprított friss fűszernövény, plusz egy kevés a díszítéshez
Frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1 pohár alacsony zsírtartalmú görög joghurt
Egy fazékba vizet teszünk, majd ebben felforraljuk a lencsét. Majd alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet és lassú tűzön 40 percig főzzük, amíg a lencse teljesen meg nem puhul. Közben egy másik fazékban közepes hőfokon 1 perc alatt illatosra pirítjuk a köményt. Jöhet bele az olívaolaj és a hagyma, majd 3-4 percig fonnyasztjuk a hagymát. Beleszórjuk a fokhagymát, a chilit, a gyömbért, a curry-t és ha használunk sót, akkor azt, majd 1 percig kevergetés közben összefőzzük őket. A paradicsomot is hozzáadjuk, 3-5 percig főzzük így, amíg a paradicsom meg nem puhul. Ekkor belekeverjük a főtt lencsét, a főzővizével együtt, valamint a húslét, majd lassú tűzön 10 percig főzzük a levesünket. Belekeverjük a fűszernövényeket. Frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Leveses tálakba kanalazzuk, majd egy kanál joghurttal és fűszernövényekkel díszítjük.
Egy fazékba teszek egy kevés olajat, és az apró kockákra vágott vöröshagymát az összezúzott fokhagymával kissé megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót, és fedő alatt rövid ideig párolo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lencsét alaposan megmossuk. Egy lábasban növényi olajat hevítünk, és megsütjük benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lencsét és a sót, összekeverjük, felöntjük vízzel, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a szalonnát kockaformára fölvágjuk és kevés zsiradékon megpiritjuk. Megszórjuk egy pupos evökanál lisztel, majd az apróra vágott fokhagymával és az örölt paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót egy kis fazékba beletesszük, ráöntünk annyi meleg vízet, hogy ellepje, föltesszük főni.Forrás után gyenge lángon/vagy 2 es fokozatú lapon főzzük, amíg a borsó megpuhul...
Elkészítési idő: 1 ó. Nehézség: Könnyű