Az alapleveshez
2 db csirkecomb
1 db babérlevél
2 db szegfűszeg
2 db borókabogyó
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db sárgarépa
100 g póréhagyma
1 tk só
1250 ml víz
A leveshez
75 g póréhagyma
100 g ananászkonzerv
20 g vaj
20 g liszt
1 teáskanál curry por
50 g főzőtejszín
só ízlés szerint
cayenne bors ízlés szerint
A tálaláshoz
20 g mandulapehely
A combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük.
A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük.
Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk.
A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük.
A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.
A húst vékony csíkokra vágjuk. A húst a póréval és az ananásszal együtt a levesbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. Megszórjuk a mandulapehellyel.
Lehet úgy is változtatni, hogy a krumpli előtt apró kockára vágott zöldségeket főzök a lébe bele, majd ezután a krumplit.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát, a répát és a petrezselymet meghámozzuk, apróra vágjuk. Egy fazékban tesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a borsót és a felaprított perezselyemlevelet. Felöntjük kb. 1,5 l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApró kockára vágjuk a szalonnát, és kiolvasztjuk. Én általában egy nagyobb fazékkal készítek. A kiolvasztott szalonnára mehet az apróra vágott vöröshagyma, amit üvegesre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, majd 1-2 perc után a többi zöldséget. Kevergetve addig sütjük, amíg a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű