60 dkg pulykahús
50 dkg mexikói keverék (vagy vegyes zöldségkeverék )
400 g bébikukorica (konzerv)
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
curry por ízlés szerint
wok fűszerkeverék ízlés szerint
1 bögre barnarizs (2,5 dl-es bögre)
1 marék mazsola
8 dkg kókuszreszelék
7.5 dl víz
A pulykahús kifilézzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az evőkanál olajon, felforrósított wokban megpirítjuk. Majd fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és befedve puhára főzzük.
A répát apróra vágjuk, a karfiolt és a brokkolit kis rózsákra szedjük, hozzátesszük a többi zöldséget, és forró vízben félig puhára pároljuk.
Közben a barnarizst átmossuk, majd két és fél bögre forró vizet öntünk rá, ételízesítőt, curry-t és borsot teszünk bele, majd megfőzzük. (Ennek több időre van szüksége, mint a hagyományos rizsnek, jó, ha lefedve hagyjuk puhulni a forró vízben, mielőtt leszűrjük.)
Ha a rizs már megpuhult, beletesszük a vizébe a már megmosott mazsolát, és kicsit hagyjuk benne megdagadni.
A kókuszreszeléket szárazon egy serpenyőbe tesszük, és kis lángon folytonosan rázogatva, kevergetve megpirítjuk. (Vigyázat, nagyon hamar pirul, ha már kezd barnulni, azonnal vegyük le!)
Ha minden elkészült, mindet a wokba borítjuk, és összekeverjük, rászórjuk a pirított kókuszreszeléket, és kicsit összerottyantjuk. Jó étvágyat!
A pulykahús helyett lehet csirkéből is készíteni, úgy hamarabb készen van. Aki nem szereti a kókuszt, tehet rá szezámmagot, azt is csak szárazon kell megpirítani. Aki pikánsabban szereti, egy kis szójaszósszal is megbolondíthatja!
180 fokra melegítjük a sütőt. Kivajazzuk az omlett készítéséhez használt tálat vagy tálakat. Előkészítjük a zöldségeket. Sós vízben félpuhára főzzük a falatnyi kockákra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit az itt leír...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A paprikát, paradicsomot szintén apróra szeleteljük, majd a hagymához adjuk. Ezt a lecsós al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőből 1 evőkanál liszttel, 1 teáskanál cukorral és 1 dl tejjel kovászt kelesztünk: keverjük össze a hozzávalókat, takarjuk le és szobahőmérsékletlen hagyjuk állni kb. 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű