menu

Családireceptkönyv.hu

Egzotikus pulyka wokban


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg pulykahús
50 dkg mexikói keverék (vagy vegyes zöldségkeverék )
400 g bébikukorica (konzerv)
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
curry por ízlés szerint
wok fűszerkeverék ízlés szerint
1 bögre barnarizs (2,5 dl-es bögre)
1 marék mazsola
8 dkg kókuszreszelék
7.5 dl víz

Elkészítés:


A pulykahús kifilézzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az evőkanál olajon, felforrósított wokban megpirítjuk. Majd fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és befedve puhára főzzük.
A répát apróra vágjuk, a karfiolt és a brokkolit kis rózsákra szedjük, hozzátesszük a többi zöldséget, és forró vízben félig puhára pároljuk.
Közben a barnarizst átmossuk, majd két és fél bögre forró vizet öntünk rá, ételízesítőt, curry-t és borsot teszünk bele, majd megfőzzük. (Ennek több időre van szüksége, mint a hagyományos rizsnek, jó, ha lefedve hagyjuk puhulni a forró vízben, mielőtt leszűrjük.)
Ha a rizs már megpuhult, beletesszük a vizébe a már megmosott mazsolát, és kicsit hagyjuk benne megdagadni.
A kókuszreszeléket szárazon egy serpenyőbe tesszük, és kis lángon folytonosan rázogatva, kevergetve megpirítjuk. (Vigyázat, nagyon hamar pirul, ha már kezd barnulni, azonnal vegyük le!)
Ha minden elkészült, mindet a wokba borítjuk, és összekeverjük, rászórjuk a pirított kókuszreszeléket, és kicsit összerottyantjuk. Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


A pulykahús helyett lehet csirkéből is készíteni, úgy hamarabb készen van. Aki nem szereti a kókuszt, tehet rá szezámmagot, azt is csak szárazon kell megpirítani. Aki pikánsabban szereti, egy kis szójaszósszal is megbolondíthatja!

Egzotikus pulyka wokban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldséges omlett sütőben sütve
Zöldséges omlett sütőben sütve

180 fokra melegítjük a sütőt. Kivajazzuk az omlett készítéséhez használt tálat vagy tálakat. Előkészítjük a zöldségeket. Sós vízben félpuhára főzzük a falatnyi kockákra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsos-szalonnás petrezselymes újkrumpli
Borsos-szalonnás petrezselymes újkrumpli

A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit az itt leír...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pincepörkölt
Pincepörkölt

A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A paprikát, paradicsomot szintén apróra szeleteljük, majd a hagymához adjuk. Ezt a lecsós al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gőzgombóc mákkal és vaníliaszósszal
Gőzgombóc mákkal és vaníliaszósszal

Az élesztőből 1 evőkanál liszttel, 1 teáskanál cukorral és 1 dl tejjel kovászt kelesztünk: keverjük össze a hozzávalókat, takarjuk le és szobahőmérsékletlen hagyjuk állni kb. 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk