menu

Családireceptkönyv.hu

Epershake


Írta:

Elk. idő: 5 perc
Adag: 1 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


személyenként
10 dkg eper
1/2 dl hideg tejszín
1 cl cukorszirup
15 dkg vaníliafagylalt
Továbbá:
egyenes falú pohár
vastag/extra vastag szívószál
eperszem

Elkészítés:


Eperből nem csak csodálatos süteményeket alkothatunk, pépesítés után remek italokat is készíthetünk belőle. Az alábbi két turmix elsősorban a gyerekek kedvence lesz.

Az epret a cukorsziruppal és a tejszínnel pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd hozzákeverünk 10 dkg vanília fagylaltot is. Egy egyenes falú pohár aljába egy gombócnyi
vaníliafagylaltot kanalazunk, erre töltjük az epres keveréket. Eperszemmel díszítjük.

Epershake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
"Oreo-s" shake
"Oreo-s" shake

■Az alapanyagokat egy turmixgépbe tesszük és pár perc alatt össze turmixoljuk őket. ■Pohárba töltjük és díszítésként egy kekszet teszünk a pohár szélére.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült tea
Sült tea

.aprora kockazva, osszekeverni egy tepsibe. Megszorni izles szerint daralt szegfuszeggel es fahejjal. 2 citrom levevel. Es fel kg barnacukor/nyirfacukor Osszekeverni. Majd bedobni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alkoholmentes puncs
Alkoholmentes puncs

A gyömbéren kívül, a hozzávalókat összeönteni, felforralni, utána leszűrni, lehűteni, majd szervírozáskor felönteni a gyömbérrel. Narancs szeletekkel, koktél cseresznyével lehet dí...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Bodzaszörp
Bodzaszörp

A vízből, a cukorból és a citromsavból szirupot főzünk, kihűtjük. 3 citrom levét kifacsarjuk, a szirupba keverjük. 3 citromot felkarikázunk. Egy zárható tetejű vödörbe tesszük a bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk