személyenként
10 dkg eper
1/2 dl hideg tejszín
1 cl cukorszirup
15 dkg vaníliafagylalt
Továbbá:
egyenes falú pohár
vastag/extra vastag szívószál
eperszem
Eperből nem csak csodálatos süteményeket alkothatunk, pépesítés után remek italokat is készíthetünk belőle. Az alábbi két turmix elsősorban a gyerekek kedvence lesz.
Az epret a cukorsziruppal és a tejszínnel pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd hozzákeverünk 10 dkg vanília fagylaltot is. Egy egyenes falú pohár aljába egy gombócnyi
vaníliafagylaltot kanalazunk, erre töltjük az epres keveréket. Eperszemmel díszítjük.
■Az alapanyagokat egy turmixgépbe tesszük és pár perc alatt össze turmixoljuk őket. ■Pohárba töltjük és díszítésként egy kekszet teszünk a pohár szélére.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű.aprora kockazva, osszekeverni egy tepsibe. Megszorni izles szerint daralt szegfuszeggel es fahejjal. 2 citrom levevel. Es fel kg barnacukor/nyirfacukor Osszekeverni. Majd bedobni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbéren kívül, a hozzávalókat összeönteni, felforralni, utána leszűrni, lehűteni, majd szervírozáskor felönteni a gyömbérrel. Narancs szeletekkel, koktél cseresznyével lehet dí...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vízből, a cukorból és a citromsavból szirupot főzünk, kihűtjük. 3 citrom levét kifacsarjuk, a szirupba keverjük. 3 citromot felkarikázunk. Egy zárható tetejű vödörbe tesszük a bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű