Hozzávalók 1 pohár italhoz
10 dkg eper
1 dl 100%-os ananászlé
3 evőkanál kókusztej
ízlés szerinti édesítőszer
3 evőkanál tört jég
Az epres koktélhoz a hozzávalókat - a jég kivételével - összeturmixoljuk. Amikor már egynemű, krémes a keverék, beleöntjük a jeget, és azzal is turmixoljuk 4-5 másodpercig (éppen csak összeforgatjuk). Frissen kínáljuk.
1 A fekete ribizlit megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük. Széles szájú, jól zárható befőttesüvegbe tesszük, fakanállal kissé összetörjük, és ráöntjük a vodkát. 2 Az üveget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszín felét felmelegítettem, bele a cappucino por és a cukor, simára kevertem, maradék tejszín, ezután vanília aroma, sűrített tej és lassan hozzáadtam a rumot. Üvegbe tölteni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforralom a cukorral. Mikor a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót. Én a virágot nem mosom meg, hisz épp a legértékesebb alkotórészét mosnám ki belőle, per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsoroltakat este beleöntöttem a hozzávalókat egy 5 literes üvegbe, akkor egyáltalán nem kavartam össze. Most reggel átkavartuk, lekerültek az üvegek a pincébe, és az elkövet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű