50 dkg káposzta
20 dkg kolbász
30 dkg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes db vöröshagyma
2 dl tejföl
2 csapott ek liszt
2 l víz
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A szalonnát felaprítjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát, a karikára vágott kolbászt és a káposztát.
Megszórjuk fűszerpaprikával, és felengedjük vízzel.
Beletesszük a vékony cikkekre vágott kolbászt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor már majdnem puha a káposzta, hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit, és készre főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, és behabarjuk.
A lencsét a főzés előtti napon áztasd be. Másnap szűrd át alaposan, tedd fel főni annyi vízben, amennyi jócskán ellepi, és add hozzá a babérlevelet. A füstölt húst darabold fel, é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást felverjük, és a liszttel, csipet sóval és pici vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és csipetkét szaggatunk belőle. Egy gyúródeszkára terítjük és megszárítjuk. A tejet felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a répát és a gyökeret 3 milliméter vastagon fölszeleteljük – ha túl vastagok, akkor félbevágva szeleteljük föl, a zel...
Elkészítési idő: Kb. 45 perc Nehézség: Könnyű1. Bacon szalonnából csak egy keveset, (diétás adagot!) csíkokra vágunk, kisütjük a zsírját, s azon pirítjuk meg a karikára vágott füstölt kolbászt, ha megsült, kiszedjük a zsírból...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű