2 kg sertéslapocka
2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi zsálya
1 teáskanálnyi édeskömény
2 teáskanál almaecet
1 húsleves kocka
só, bors
olaj
A húst nagy szeletekre vágjuk és kevés olajon mindkét oldalukat pirítjuk 2-3 percen át. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, megdinszteljük, majd a fűszereket is rászórjuk és áttesszük a húsokat. Az almaecetet is belekeverjük, majd felöntjük 3 dl vízzel és hagyjuk felfőni. Áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokos sütőben puhára sütjük, a húsokat többször megforgatjuk, hogy jól átsüljenek.
A húst közepes tárcsán ledarálom, majd alaposan átdagasztom a többi megadott hozzávalóval. - Töltött káposzta és más töltött ételek alkotórésze. - Vizes kézzel kis rudacskákat fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAzzal kezdünk, hogy lemérjük a sonkát, mert a főzési időt ebből kell kiszámolni. A sonkát tegyük egy akkora lábosba, amiben kényelmesen elfér és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmossuk, hozzáadjuk darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát és óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposzt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű