menu

Családireceptkönyv.hu

FOKHAGYMÁS VAJBAN SÜLT LAZACFILÉ


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb vagy 8 kisebb vadlazacfilé, 1 fej fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 2 citrom.

Elkészítés:


A lazacot megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és fél órát állni hagyjuk.

Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk egy fokhagyma megpucolt gerezdjeit, és amikor a zsiradék felforrósodott (nem szabad túlsütni, épp csak forró legyen!), beletesszük a halszeleteket, és mindkét oldalukat néhány percig sütjük. (Sülés közben a halat nem szabad forgatni, csak egyszer fordítjuk meg széles lapátkanállal, különben a filé széteshet.)

Tálalásnál adunk a halhoz egy-egy citromgerezdet.



Tipp:

Lazac helyett másfajta halfilét is használhatsz.

A halsütés után visszamaradó fokhagymás vajjal tálalásnál meglocsolhatod a halat.

FOKHAGYMÁS VAJBAN SÜLT LAZACFILÉ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Napszámos halászlé
Napszámos halászlé

Elkészítés: A hagymából, paprikákból és a paradicsomból lecsós alapot készítünk, majd párszor visszaforraljuk, hogy jó sűrű szaftot kapjunk. Közben fűszerezzük, majd a kockázott b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 Sült halfilé
Sült halfilé

A halat előkészítjük, szeleteljük és sózzuk, borsozzuk. A kukoricalisztet összekeverjük a pirospaprikával és ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. A gyökeret felaprítjuk és párolóed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos-fokhagymás afrikai harcsa
Citromos-fokhagymás afrikai harcsa

Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sprotni sütve
Sprotni sütve

A halacskákat úszni tanítjuk a tejben körülbelül 5 percig. Nem muszáj egyben, hanem sütési adagonként, hogy spóroljunk a tejjel. Közben a lisztet összekeverjük sóval, borssal, ízlé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk