menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos-fokhagymás afrikai harcsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db nyúzott afrikai harcsa törzs, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag petrezselyem, só, bors, zsiradék/olaj

Elkészítés:


Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Ebben pihentetjük a halat 2-3 órát. Tepsibe tesszük, mellérakhatunk krumplit karikára vágra. Süssük meg közepes lángon. Kb. 1 óra alatt kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én még raktam a krumpli mellé 1 kisebb cukkinit, illetve zöldpaprikát is apróra vágva. Így akkor még a köret is kész.

Citromos-fokhagymás afrikai harcsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Makrélamártogató
Makrélamártogató

Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és krémesítsd. Ízlés szerint adhatsz hozzá pár csepp citromlevet is. Hűtsd be a makrélakrémet min. 10 percre.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Vajban sült fűszeres lazac
Vajban sült fűszeres lazac

A megvásárolt friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességével. Tegyük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szerecsendióval megbolondított lazacsteak
Szerecsendióval megbolondított lazacsteak

A lazacszeleteket mosd meg, itasd le róluk a vizet, és sóval, borssal megszórva hagyd állni őket 10 percig. Egy vastag serpenyőben forrósíts fel egy kevés kókuszzsírt, és amikor m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
SÜLT HAL KAPORSZÓSSZAL, PARADICSOMOS-FETÁS BARNARIZZ
SÜLT HAL KAPORSZÓSSZAL, PARADICSOMOS-FETÁS BARNARIZZ

Süssünk… 1. A halszeleteket hagyjuk kiolvadni úgy, hogy a víz le tudjon csepegni róluk. Picit sózzuk, majd citrommal vagy lime-mal meglocsoljuk őket. 2. Sós vízben megfőzzük a ri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk