Hozzávalók 4 adaghoz:
4 szelet lazacpatkó vagy 50 dkg lazacfilé
só, bors ízlés szerint
2 ek. kókusz- vagy kacsazsír
frissen őrölt szerecsendió ízlés szerint
friss zöld fűszer, például kapor, petrezselyem
citromgerezdek a tálaláshoz
A lazacszeleteket mosd meg, itasd le róluk a vizet, és sóval, borssal megszórva hagyd állni őket 10 percig. Egy vastag serpenyőben forrósíts fel egy kevés kókuszzsírt, és amikor már tűzforró, tedd bele a halat. 2-3 percig süsd az egyik oldalát, amíg kéreg keletkezik rajta, utána fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd további 2 percig. Erre az oldalára reszelj kevés szerecsendiót, és óvatosan emeld ki vagy csúsztasd tányérra. Azonnal fogyaszd, friss citromgerezdekkel, illetve apróra vágott zöld fűszerrel megszórva tálald.
Posta Reni
A paprikát, az uborkát az újhagymát apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A hozzávalókat összekeverjük, beletörjük a tonhalat. Hűtjük. Piritóssal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalakókat egy kanállal összekevejük, kb. 60 percre hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés kókuszolajat, majd kb. egy-egy (csapott) evőkanálnyi adagokban ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz amurt megtisztítjuk, megmossuk, kifilézzük. A filéket kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A hagymát, a zöldséget megtisztítjuk,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA pitéhez Egy mély tálba öntjük a lisztet, sót, fehérbort. Langyos vízben feloldjuk az élesztőt, a többi hozzávalóhoz öntjük, elkezdjük gyúrni a tésztát. Apránké...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű