Hozzávalók 2 személyre
6 dl tej
1 narancs héja vékonyan lehámozva
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
10 dkg csokoládé
1,5 dl tejszín
1 kávéskanál mák
A tejet a narancs héjával és a gyömbérrel lassú tűzön összemelegítjük (kb. 10 perc). Leszűrjük, majd hozzáadunk 8 dkg darabokra tört csokoládét, és a tűzre visszatéve felforrósítjuk. A tejszínt felverjük. A maradék csokoládét felaprítjuk. A csokoládés tejet még forrón poharakba töltjük. Tejszínnel díszítve, mákkal és csokoládédarabokkal megszórva tálaljuk.
Tipp: mézzel édesíthetjük.
1 dl almaléhez 1 dl céklalevet veszünk (a salátáról leszűrve), citromlével elkeverve, jégkockával tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy nagy tálba szórjuk. Melléreszeljük a citrom héját. Ráöntjük a konyakot és a rumot, jól elkeverjük (ezen a ponton jöhet a gyújtós trükk)! Ráöntjük a forró...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűMossuk meg az alapanyagokat, a céklát, a répát és a gyömbért hámozzuk meg, és az almával együtt daraboljuk fel. A narancs kivételével centrifugáljunk le mindent egy gyümölcscentri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk. Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk. Hűvös helyre tesszük, és 2-...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű