7 db kacsacomb
só
darált bors
sárgabarack pálinka
50 dkg aszalt sárgabarack
2 evőkanál balzsamecet
5 gerezd fokhagyma.
Körethez:
1 kg burgonya
10 dl vaj
3 dl tej
1 csokor medvehagyma
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, tűzdeljük meg a fokhagymával, majd tegyük egy nagy tepsibe. Öntsünk alá vizet, fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe. 150-160 fokon süssük körülbelül egy órán keresztül. Mielőtt kivennénk, vegyük le róla az alufóliát, és süssük még tíz percig, hogy ropogós piros legyen.
A szószhoz aprítsuk fel kisebb darabokra az aszalt sárgabarackot, tegyük egy lábasba és öntsünk alá annyi vizet, hogy ellepje. Kis lángon főzzük negyed órán keresztül, majd öntsünk rá egy decinyi pálinkát és két evőkanál balzsamecetet. Forraljuk még néhány percig, majd kanalazzuk a megsütött libacombokhoz.
A körethez főzzük meg a meghámozott burgonyát sós vízben, majd szűrjük le és nyomjuk át burgonyanyomón. Tegyük hozzá a vajat, a felmetélt medvehagymát és a forró tejet, majd keverjük habosra.
1. A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és megsütjük. 2. A húst leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon elősütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMInden bele a tepsibe. A hús fűszerezve, a többi sózva. A sütőtök fontos, a többi variálható.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A húst felszeleteljük és besózzuk. ◾️A túrót, a tojások sárgáját, a lisztet, a tejet, a zúzott fokhagymát összekeverjük és megsózzuk. ◾️A tojások fehérjét habbá verjük, és a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig. Amikor a csirk...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű