A tésztához
30 dkg kekszmorzsa
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 ek rum
20 dkg porcukor
15 dkg sárgabaracklekvár
6 db babapiskóta
A díszítéshez
1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 ek citromlé
1 kávéskanál ételfesték (piros )
Az alapanyagokat összedolgozzuk, és golyókat formázunk belőle.
A babapiskóta egyik kerek végét egyenesre vágjuk, és a gömbölyű oldalára igazgatjuk a kalapját.
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, citromlevet és az ételszínezőt.
Ezzel a habbal lefestjük a gombakalapokat.
Amikor megszáradt, rátesszük a fehér pöttyöket.
1. Előbb keverjük össze külön keverőtálban a folyékony hozzávalókat: olvasztott vaj/kókuszzsír, víz, tojás, édesítő/sztevia. 2. Egy másik tálban keverjük össze a liszteket a szóda...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit felolvasztjuk a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukrokkal, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a diót. Előmelegített sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a lisztet, az összetört túrót és a tejet is. A pitetálat kivajazzuk (ha szilikonos, akkor nem kell), beleöntjük a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű