20 dkg babapiskóta
1 narancs leve és héja
25 dkg sárgadinnye húsa (vagy eper, málna stb...)
9 db tojássárgája
15 dkg cukor (gyümölcscukor)
5 dl növényi habtejszín
A babapiskótát eltördeljük kisebb-nagyobb darabokra, ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét, összekeverjük és a hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát.
A gyümölcshúst pürésítjük (ha eper, vagy bármilyen más aprómagvas gyümölcsből készítenénk, akkor előtte teaszűrőn leszűrnénk).
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Felhigítjuk kb. 2,5 dl tejszínnel, hozzáöntjük a gyümölcsöt és gőz felett kb. 15 percig kevergetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni (a hőkezelés végülis a tojások miatt kell, elméletileg az eredeti recept nem írja, de mióta a Fiam is mendenből eszik amit nálunk lát, félek nyersen adni Neki).
A maradék tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel.
A narancsos babapiskótát egy pohár/kehely/kis tál aljára rakjuk bőven, rákanalazzuk a krémet és a tetejét díszítjük babapiskótával, vagy dinnyedarabokkal.
Hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük!
A liszt kivételével a tészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és felmelegítjük alacsony lángon. Ezután hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük, majd kivesszük a tálból, jól összedol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a kakaóval elkevert a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét deci cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a búzadarát. A lisztet tálba borítjuk, ráü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 percig főzzük. A margarint felolvasztjuk. A darált kekszre ráöntjük a kókuszos tejet és az olvasztott margarint, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű