Hozzávalók 20 cm-es tortához
a tésztához:
18-20 dkg édes, kakaós keksz
10 dkg darált dió
2 evőkanál puha vaj
a krémhez:
30 dkg natúr krémsajt
3 tojás
3,5 dkg étkezési keményítő
2,5 dl tejföl
10 dkg porcukor
1 dl tejszín
a tetejére:
30 dkg bogyós gyümölcs (eper, ribizli, áfonya...)
3 evőkanál méz
3 teáskanál zselatin
A kekszet apróra törjük, és összegyúrjuk a dióval és a vajjal. A sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Közben robotgéppel összekeverjük a sajtkrémet, a tojást, a tejfölt, a keményítőt, a porcukrot és a tejszínt. A krémet a kekszalapra öntjük, majd visszatoljuk a sütőbe még 50 percre, de 30 perc letelte után a sütő hőmérsékletét 120 fokra mérsékeljük. Amikor kész a sütemény, kihűtjük.
A gyümölcsöt a mézzel együtt felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a tortára öntjük, ezután a süteményt egy napig hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap levesszük róla a formát, a tortát felszeleteljük és tálaljuk.
A kekszet zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. A vaja felolvasztjuk, majd amikor már kissé kihűlt, elkeverjük a keksszel. Amikor a massza már egységes, kibéleljük vele a tor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába. Krém: A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük. A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször durvára daraboljuk a diót, ha nem visszük túlzásba az aprítást, annál jobb lesz ráharapni a darabokra. Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük a sajtreszelőn, vagy áttol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojásból piskótát készítünk és gyümölcstorta formában megsütjük. Míg ez hűl a piskóta, elkészítjük a tölteléket és rákenjük a piskótalapra. A tetejét megrakjuk eperrel és elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű