menu

Családireceptkönyv.hu

Habart karfiolleves Boszi konyhájából


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db nagyobb karfiol
kb. fél kg sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db nagyobb vöröshagyma
1 db kis doboz tejföl
2 ek liszt
só (esetleg ételízesítő)
kevés őrölt bors
1 db leveskocka (elhagyható)
1-2 kk pirospaprika
kevés étolaj
1-1 db paradicsom és paprika
petrezselyem összevágva

Elkészítés:


A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk.
A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a répákat, és így is dinszteljük egy kicsit, majd felöntjük kb. 0,5-1 liter vízzel.
Amikor felforrt a leves, beletesszük a karfiolt, a paprikát és a paradicsomot is. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a karfiolt, de túl híg se legyen. Persze az is számít, hogy mennyi levesre van szükségünk.
A levest befűszerezzük kedvünkrevalóan, majd rátesszük a fedőt, és főzzük.
Amikor már majdnem puha minden a levesben, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe beletettük a pirospaprikát.
Megkóstoljuk, hogy elég jó-e az íze, és összefőzzük a levest.
Amikor már minden puha, és kicsit rotyogott a leves a habarás után fedő nélkül, megszórjuk a petrezselyemmel és lezárjuk a gázt alatta.

Habart karfiolleves Boszi konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposztás bableves
Káposztás bableves

1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben. 2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Görög citromos csirkeleves
Görög citromos csirkeleves

A csirkét egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi és elkezdjük főzni. Amikor felforr a víz, a tetejét lehabozzuk majd sózzuk. Gyenge tűzön addig főzzük, amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Füstölt húsos bableves
Füstölt húsos bableves

A babot előző este beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a feldarabolt húst. Mikor a hús félig megfőtt, a babot is beletesszük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Klasszikus finomfőzelék
Klasszikus finomfőzelék

- Találtam olyan franciasaláta mixet, amiben pont ezek voltak. - Kevés vajat felolvasztunk egy lábasban, hogy kicsit elkezdjen forrni. - Megforgatjuk benne a zöldségeket. - Maj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk