menu

Családireceptkönyv.hu

Halleves garnélával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g édeskömény
100 g sárgarépa
50 g póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
1 l hal alaplé
500 g hal (filé)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet cayenne bors
100 g garnéla

Elkészítés:


Az édesköményt, a sárgarépát, a pórét megtisztíttjuk, vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Felhevített olajon a fokhagymát a zöldsegekkel rövid ideig dinszteljük, majd felöntjük a levessel, és kb. 10 percig főzzük.

A halfiléket megmossuk, töröljük, kockákra vágjuk, a levesbe tesszük, és 10 percig fedő nélkül alacsony hőfokon főzzük. A levest sóval, borssal, cayenni borssal ízesítjük.

A garnélákat megmossuk, a levesbe tesszük, és felmelegítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy különleges halleves. A levest ízesíthetjük szaraz fehérborral is.

Halleves garnélával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilonka
Csirkeragu leves lestyánnal
Csirkeragu leves lestyánnal

• Elkészítése: • Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Ezután beletesszük a vékony csíkokra vágott húst, borssal meghintjük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes krumplikrémleves kúbásszal
Petrezselymes krumplikrémleves kúbásszal

A vajat egy 3-4 literes edényben összeolvasztom az olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, hozzákeverem a felkarikázott petrezse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

A hagymát a zsíron dinszteljük ,hozzáadjuk a vékony kockára vágott burgonyát felöntsük vízzel,fűszerezzük.Majd ha megfőtt a burgonya botmixerrel turmixoljuk ,hozzá adjuk a tömlős s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ibolya
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese

A hagymát megtisztítom megmosom, darabolom,és az olíva olajon megfuttatom a megmosott apróra vágott medvehagyma leveleket is hozzáadom, továbbá a mosott átválogatott friss zseng...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk