menu

Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A harcsapaprikáshoz
1000 g harcsafilé
1 fej hagyma
olaj
pirospaprika, só, bors
2-3 evőkanál tejföl
50 ml fehérbor
2 teáskanál keményítő

A sztrapacskához
500 g liszt
2 nagyobb krumpli
1 evőkanál só
víz
2 evőkanál olaj
200 g juhtúró

Elkészítés:


A harcsafilét nagyobb kockákra vágjuk és vízzel leöblítjük.
Az apróra vágott hagymát olajon aranyszínűre pirítjuk, rádobjuk a pirospaprikát és kb. 100 ml vízzel felöntjük.
Lassú tűzön félórát forraljuk a szaftot, hogy a hagyma megpuhuljon.
Ha kell, az elpárolgott vizet pótoljuk.
Félóra elteltével beletesszük a haldarabokat, sózzuk, borsozzuk és készre sütjük.
Ez durván 15 perc, egy-egy haldarabot fakanállal szétnyomva ellenőrizzük, hogy a közepe is megfelelően átsült.
Végül a tejföllel és a borban elkevert keményítővel összeforraljuk.
A sztrapacskához a lisztet a sóval elkeverjük. Meghámozzuk a krumplikat és krumplireszelőn ráreszeljük a lisztre. Annyi vízzel, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk, elkeverjük.
Lobogó forró vízbe szaggatjuk, ha feljön a víz tetejére, egy tálba szedjük.
Még forrón összekeverjük az olajjal és a juhtúróval.

Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Lazas steak kapormártással
Lazas steak kapormártással

A halszeleteket leöblítjük, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével bőven meglocsoljuk, kb. 1,5 órát pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják. A szeletekről a felesleges nedves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
FOKHAGYMÁS FŰSZERES PANGASIUS
FOKHAGYMÁS FŰSZERES PANGASIUS

A halat megmossuk, jól befűszerezzük az összes fűszerrel, és fél órát állni hagyjuk. Serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük, és tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakukkfüves sült tőkehal olasz kenyérsalátával
Kakukkfüves sült tőkehal olasz kenyérsalátával

1. Forrósítsuk fel a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat). Az egész fej fokhagymát te­gyük egy darab alufóliára, locsoljuk meg 1 ek. repceolajjal, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Avokádós tonhalkrém
Avokádós tonhalkrém

Az avokádót meghámozzuk, a magját kiveszem. A konzervet kibontjuk összekeverjük az avokádóval, az apróra vágott hagymával, mad turmixszoljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal és citr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk