Hozzávalók 26x38 cm-es kapcsos tepsihez
1 csomag 6 db-os mirelit réteslap
Az almás töltelékhez
1000 g alma
3 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
vanília
esetleg fahéj
A túrós töltelékhez
750 g túró
cukor
citromhéj
vanília
A meggyes töltelékhez
700 g mirelit magozott meggy
4 evőkanál cukor
50 ml víz
1 csomag vaníliapuding
A kenéshez
tejföl
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a vaníliakivonattal.
A meggyet a cukorral lábosban felforraljuk és lassú tűzön pár percig főzzük.
A pudingport elkeverjük a vízzel, és besűrítjük vele a meggyet.
A túrót ízlés szerint cukorral, vaníliával és citromhéjjal ízesítjük.
A tepsi alját vékonyan megkenjük olajjal, és két réteslapot terítünk bele. Erre halmozzuk az almát, majd befedjük egy réteslappal.
Erre jön a túrótöltelék, majd ezt is befedjük egy réteslappal.
A tetejére kerül a meggyes töltelék, amit végül két réteslappal zárunk le.
Tejföllel megkenjük és forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt fahéjas porcukorral meghintjük.
Epres réteghez Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel. A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát. A diót, a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, az 1 egész tojással és 1 tojássárgájával összegyúrjuk. Zsemlemorzsázott deszkán, ujjnyi vastagra, téglalap a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 175 fokra előmelegítettem A kekszalaphoz mindent betettem egy aprítóba, és addig daráltam, amíg a mogyoró is egészen apró szemű lett a keverékben; hozzáöntöttem az olvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes