menu

Családireceptkönyv.hu

Házi francia krémes


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy zacskó háztartási keksz (négyzet alakú)
2 cs vaníliás cukor
fél l tejszín
25 dkg vaj vagy margarin
8 dl tej
3 cs főzős vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
egy tábla tortabevonó

Elkészítés:


A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet

Egy tálcára tegyük le téglalap alakban a kekszeket, vagy, hogy könnyebb legyen vele bánni egy tepsi aljába. A kekszekre kenjük rá a pudingos, vajas krémet, de úgy, hogy a kekszek ne mozduljanak el.

A vaníliás cukrot hozzáadjuk a tejszínhez és kemény habbá verjük azt. Ezt a habot rákenjük a sárga krém tetejére. Erre a habra teszünk még kekszeket.

A tetejére olvasztott tortabevonót teszünk. (Ezt mi kihagytuk belőle

Házi francia krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Vaníliás karika házilag.
Vaníliás karika házilag.

A száraz hozzávalókat (cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és szódabikarbónát) összekeverjük a lisztben, majd hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a tojássárgákat, ezutá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Meggyes rácsos
Meggyes rácsos

1. langyos tejfölbe egy csipet cukrot rakunk és ebbe felfuttatjuk az élesztőt 2. a lisztet a margarinnal eldolgozzuk 3. mélyedést csinálunk a közepébe és beleöntjük a felfuttatot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gyümölcs - Püspökkenyér
Gyümölcs - Püspökkenyér

1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. 2. A lisztet a keményítővel és a sütőporral elkeverjük, majd a vajas keverékbe dolgozzuk. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar TÍZPERCES BÖGRÉS PILLEFÁNK – HOGY EZ MILYEN EGYSZERŰ
TÍZPERCES BÖGRÉS PILLEFÁNK – HOGY EZ MILYEN EGYSZERŰ

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk