1 l paradicsomlé
30-50 dkg darálthús
2 fej vöröshagyma
rizs
zellerzöld vagy zellergumó
kevés liszt
kevés fűszerpaprika
1 tojás
só
bors
cukor
Paradicsomszósz:
A paradicsomlevet zellerzölddel, sóval és cukorral (ízlés szerint) feltesszük főni.
Mikor forr, apróra vágott vöröshagymát egy serpenyőben megpirítunk, pirospaprikát és liszet, kicsi vizet hozzáadva rántást készítünk, és berántjuk vele a szószt.
Folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük.
Húsgombóc:
A darálthúst sóval, borssal és reszelt vöröshagymával összekeverjük.
Zellerzöldet és/vagy szerecsendiót is tehetünk bele.
Beleütünk egy tojást, majd annyi rizst, hogy formázható legyen.
Kisgombócokat formázunk belőle, amiket forrásban lévő vízben kb. 30 percig főzünk.
Burgonyapürével, főtt tört burgonyával tálaljuk.
Megtisztítjuk, megmossuk a májat. A közepes hagymákat apró kockákra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra. A paradicsomot is felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben olajon megdinszte...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Forraljunk fel 1 liter vizet, eközben a spárgát vékonyan hámozzuk meg. A vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal, cukorral és citromlével, tegyük bele a sp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. 2. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni. 3. Közben szintén...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű