8 szelet csirkemellfilé, 3 tojásfehérje, 5 evőkanál étkezési keményítő, kb. 2 dl tej, só, őrölt bors, étolaj a kisütéshez.
ÉDES-SAVANYÚ SZÓSz
Hozzávalók:
1 dl ketchup, fél dl ananászlé, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 evőkanál szójaszósz, 1 mokkáskanál finomra reszelt gyömbér, 1 evőkanál étkezési keményítő, csipetnyi só.
Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesen összekeverjük, és felforraljuk. Forrás után két percig főzzük.
PIRÍTOTT RIZS
Hozzávalók:
40 dkg főtt rizs, 10 dkg főtt vagy konzerv zöldség (pl. kukorica, sárgarépa, zöldborsó, bébikukorica...) 1 nagyobb vagy 2 kisebb tojás, 2 evőkanál étolaj, szójaszósz, só.
Elkészítés:
A tojást pár csepp szójaszósszal ízesítjük, és egy villával kissé fölverjük.
Egy serpenyőben egy evőkanál olajat forrósítunk, ráöntjük a tojást, szétterítjük, és eegy lepényt sütünk belőle. A megsült tojáslepényt kivesszük a serpenyőből, és vékony csíkokra vagy kis darabkákra vágjuk.
A serpenyőbe még egy evőkanál olajat öntünk, felforrósítjuk, hozzáadjuk a főtt rizst és a főtt (de véletlenül sem szétfőzött!), alaposan lecsöpögtetett zöldséget. Szójaszósszal ízesítjük, kevergetve 4-5 percig pirítjuk. Végül belekeverjük a tojásdarabkákat is. Még 2-3 percig kevergetve, rázogatva sütjük együtt.
A vékonyra vágott csirkemell szeleteket megsózzuk, pici őrölt borssal megszórjuk, és egy zárható dobozban egymásra fektetjük a szeleteket, majd felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.
A tojásfehérjéket villával kissé fölverjük, megsózzuk, enyhén megborsozzuk, és eldolgozzuk benne a keményítőt.
A csirkehúst kivesszük a tejből, papírtörlővel leitatjuk, a keményítős tojásba mártjuk, és bő forró olajban megsütjük. Tálalás előtt csíkokra vágjuk.
A csirkecombokat a forgóiknál vágd félbe, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni. A hagymát vágd kockákra, és a felolvasztott libazsíron fonnyaszd meg. Közben a fok...
Elkészítési idő: 1 ő 10 perc Nehézség: KönnyűA húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörl...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű