menu

Családireceptkönyv.hu

Ír krémlikőr


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl tejszín
3 tojássárgája
2 tubus cukrozott sűrített tej (340 g)
1 evőkanál porcukor
1 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
40 ml erősre főzött kávé
2,5 dl whisky

Elkészítés:


A tojássárgáját és a porcukrot 1 dl tejszínben elkeverjük. A maradék tejszínt a csokoládéval, a vaníliakivonattal és a kávéval felforrósítjuk. Hozzáöntjük a tojásos keveréket, és folyamatosan kevergetve, lassú tűzön besűrítjük. (Ne forraljuk fel!) A kész alapot forrón
leszűrjük. Belekeverjük a sűrített tejet és a whisky-t, majd egy éjszakán át hűtjük. Hűtőszekrényben tárolva két hétig fogyasztható.

Ír krémlikőr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes csokoládélikőr
Tejszínes csokoládélikőr

A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Belekeverjük a kakaóport és egy csipet sót (célszerű kézi habverővel dolgozni, mert folyamatosan kevergetni kell). A tojássárgáját kevés t...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Egyszerű forró csokoládé
Egyszerű forró csokoládé

A tejszínt habbá verjük és hűtőbe tesszük. Két-három kocka csokoládét egy lapos tálban megolvasztunk, és beleforgatjuk a használandó poharak vagy bögrék peremét. Egy kiseb...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bodzaszörp
Bodzaszörp

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklás ivólé recept
Céklás ivólé recept

A hozzávalókat alaposan mossuk meg. A zöldségeket és a grapefruitot hámozzuk is meg, és az almával együtt vágjuk nagyobb darabokra. Gyümölcscentrifugával nyerjük ki a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk