2-3 gombóc vaníliafagylalt
1-2 adag forró, főzött presszókávé
A kávét a megszokott módon lefőzzük. A vaníliafagylaltot egy szélesebb pohárba szedjük, majd felöntjük a frissen főzött eszpresszóval. Vastag szívószállal és desszertes kanállal kínáljuk.
Érdemes kitapasztalni, hogy milyen arányokkal készítsük: a kevesebb fagylalt és több kávé kombináció esetében egy hígabb, szívószállal is fogyasztható krémes kávét, míg az arányok felcserélésével egy kanalazható, inkább desszert jellegű finomságot kapunk.
Tipp: a jegeskávéhoz házi vaníliafagylaltot is használhatunk.
A mentát és a citromfű leveleket jól átmossuk. A felkarikázott citromot,a vizet és a mentát/citromfüvet beletesszük egy fazékba ,és egy napra hűvös helyre tesszük. Másnap bele te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA málnaszörpöt, a Camparit és a grapefruitlevet egy nagy kancsóba töltjük és összekeverjük. Hosszú poharakat kb. 1/3-ig megtöltünk jégkockával, kicsivel több mint 2/3-ig italt töl...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKülön-külön mindkét réteg hozzávalóit botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük és ízesítjük. Olyan sűrűre készítsük, hogy még iható legyen. Evőkanál segítségével felváltva poharakb...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Egy közepes méretű fazékban feltesszük a négy bögre vizet és az öt bögre kristálycukrot, és forralni kezdjük. 2. Ha már forr egy tizenöt perce, akkor egy másik, nagyobb, maga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű