menu

Családireceptkönyv.hu

Karajjal rakott zöldségek


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


75 dkg sertés rövidkaraj (csont nélkül)
70 dkg cukkini
30 közepes db spárgatök
75 dkg burgonya
40 dkg paprika
75 dkg paradicsom
35 dkg vöröshagyma
3 db tojás (nagy)
7 dl tejföl (20%-os)
2 teáskanál fűszerpaprika
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
10 dkg trappista sajt
1.5 csokor petrezselyem
2 ek olívaolaj

Elkészítés:


A krumplit héjában félig megfőzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk, a krumplit és a tököt meghámozzuk, a tököt hosszára kettévágjuk és kikaparjuk a magjait. Minden zöldséget karikára vágunk.
A karajt kicsontozzuk (majd egy jó kis levest főzhetünk belőle), és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
5 dl tejfölbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. Először a karikára vágott hagymát rendezzük el, majd erre a paradicsom fele jön. Ezután a krumpli fele, a cukkini fele, a paprika fele. Majd az egész mennyiség a tökből. Ezt meglocsoljuk a tojásos-tejfölös mártás felével. Erre elrendezzük a karajszeleteket. Majd jönnek a másik fele mennyiségű zöldségek. Először a cukkini, majd a paprika, majd a krumpli. Erre locsoljuk a maradék mártást, majd rárendezzük a maradék paradicsomkarikákat. A rétegeket enyhén megsózzuk (hisz a mártásban is van só).
Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe téve 210 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Közben a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 dl tejföllel.
Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Visszatoljuk a sütőbe, és pirosodásig kb. 10-15 percig sütjük még.
Melegen tálaljuk ezt a roppant finom egytálételt.
sütési hőfok: 210°C

Karajjal rakott zöldségek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Zöldborsós szójaragu
Zöldborsós szójaragu

1. A szójakockát beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár órát állni hagyjuk, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
- 20 dkg húsos szalonna - 2 nagy fej hagyma - 30 dkg
- 20 dkg húsos szalonna - 2 nagy fej hagyma - 30 dkg

A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.. A paradicsomokat néhány másodpercre lobogó, forró vízbe mártjuk , majd lehűtjük és lehúzzuk a hé...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Zöldbab/-borsó mangalicaszalonnával - TCM
Zöldbab/-borsó mangalicaszalonnával - TCM

Olvasszuk fel a kókuszzsírt egy vastag falú serpenyőben vagy pirítsuk ki a szalonnát zsírjára. Ha kipirult a szalonna, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. Tegyük bele a válas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
4/1 Krumplifőzelék fasírttal
4/1 Krumplifőzelék fasírttal

A fasírthoz a darált húst, a beáztatott kenyeret, egy tojással, fűszerekkel, pirospaprikával, fokhagymakrémmel összekeverjük. Golyókká formázzuk és bepanírozzuk. 200 fokra előmeleg...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk