0,5 kg kifejtett zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
3 szál sárgarépa
3 szál zöldség
olaj vagy zsír
1 ek liszt
só
pirospaprika
ízlés szerint ételízesítő
10 dkg reszelt tészta vagy vajgaluska
A zöldségeket megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
Kevés zsiradékon átfuttatjuk a felkarikázott zöldségeket és a zöldborsót.
Liszttel meghintjük, megkavarjuk, picit megpirítjuk, a tűzről lehúzzuk, majd pirospaprikával megszórjuk, és vízzel felöntjük. Főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ízesítjük sóval, ételízesítővel. Beletesszük a csokor petrezselyemzöldet.
Elkészítjük a tésztát a levesbe. Reszelt tészta: 1 tojást és annyi lisztet, amennyit a tojás felszed, pici sót összekeverünk, és amikor összeáll, lereszeljük . Vajgaluska: 10 dkg vajgaluskához 5 dkg puha vajat dolgozzunk össze a tojással és 1 csipet sóval, majd adjuk hozzá a lisztet. A krémes állagú tésztát teáskanállal szaggassuk bele a levesbe.
Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a reszelt tésztát vagy a vajgaluskát. Majd pár percig forraljuk össze a levest. Jó étvágyat!
A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük a zöldbabot, majd felöntjük 1 l vízzel, és beledobjuk a két leveskockát....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztből és olajból rántást készítünk. Ráöntjük a paradicsomot és vizet, ha szükséges, beletesszük a zellert és a hagymát. Sóval és cukorral ízesítjük és 15-20 percig főzzük. A v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA dinsztelt hagymára rádobom a répát, krumplit, fokhagymát és a fűszereket. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. Amikor minden puha, botmixerrel krémesítem a levest Beleöntöm a tejs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a finomra vágott hagymát, amit üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Közepes lán...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű