1 ek köménymag (egész)
1 evőkanál liszt (finom, rántás: napraforgó olaj, pirospaprika)
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 db leveskocka (húsleves)
1 szelet kenyér (pirított, felkockázva)
1.5 l víz
Felkockázzuk a kenyeret, és berakjuk az előmelegített sütőbe.
Szárazon elkezdjük pirítani a köményt, majd amikor már elkezd pattogni, ráöntjök az olajat, a lisztet, utána lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát (ezt azért, hogy a pirospaprika meg nem keseredjen).
Felengedjük 1.5-2 liter vízzel, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt, majd a leveskockával felforraljuk.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt tarját, megszórjuk őrölt pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ha felforrt, beletesszük a félb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a szalonna darabokkal, majd az apróra vágott zöldségeket rátesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük, fekete bors, kakukkfű,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézAz apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű