3 csomag füstli ( 12 db)
1 csomag fagyasztott leveles tészta
tojás a kenéshez
A sütőt begyújtjuk, mert mire bemelegszik, már készen vagyunk az előkészületekkel.
A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Két cm-s csíkokat vágunk belőle. Egyenként minden virslit körbe tekerünk vele. Úgy göngyöljük rá a virslire, hogy a tészta egy kicsit fedje az előzőleg odatekert tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a felvert tojással megkenjük. Mehet is a forró sütőbe, pirosra sütjük. Ketchuppel, mustárral tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
A májat megmossuk, szárazra töröljük, majd hegyes késsel lyukakat vájunk bele. A zúzott fokhagymát a majorannával és a borssal összekeverjük, a lyukakba tömködjük (mokkáskanál n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymával,fokhagymával,paprikával,paradicsommal--pörköltalapot készítek,ízesítem. Öntök rá egy nagy pohár vizet-- kb. 5-7 percet főzöm,hogy kicsit összeérjen. A borsót,virslit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű