menu

Családireceptkönyv.hu

Libaleves vajas zsemlegombóccal


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 libaszárnytő
2-3 libazúza
1 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér


A zsemlegombóchoz
100 g zsemlemorzsa
50 g olvasztott vaj
2 tojás

petrezselyem
4-5 evőkanál tejszín

A rántáshoz
3 evőkanál étolaj
1,5 evőkanál liszt
1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika

100 ml tejszín

Elkészítés:


A húsokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt leszedjük a tetejéről a habot.
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokban, a hagymát egészben beletesszük, sózzuk.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
A teljesen megfőtt húsokat és a zöldségeket kiemeljük, a húst leszedjük a csontról és a zúzával apróbb darabokra vágjuk. A hagyma kivételével a zöldségeket is feldaraboljuk és a hússal visszatesszük a lébe.
A zsemlegombóchoz a hozzávalókat masszává gyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk.
A levest visszatesszük a tűzre, forrásig melegítjük, belerakjuk a gombócokat és 10-15 percig lassú tűzön főzzük.
A hozzávalókból világos rántást készítünk, felengedjük a forró lével és besűrítjük vele a levest.
Végül tejszínnel dúsítjuk.

Libaleves vajas zsemlegombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karácsonyi vaj
Karácsonyi vaj

A lágy vajat robotgéppel jól kikeverjük és a többi hozzávalóval simára dolgozzuk. Kis tálkákba adagolva hűtőben tároljuk. Frissen sült kalácsok vagy édes vajas kiflik finom kenc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Karamellás
Karamellás

1. Tésztához a tojások sárgáját a porcukorral, 2 evőkanál forró vízzel habosra keverjük. A lisztet, darált diót és szódabikarbónát összekeverjük és a kikevert sárgához adjuk. Végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kókuszos gesztenyekrémleves
Kókuszos gesztenyekrémleves

Vagy vegyünk egy csomag előfőzött gesztenyét, vagy pedig a 30 dkg gesztenyének bevágjuk a tetején, s kb. 20 perc alatt közepes lángon megfőzzük és megpucoljuk őket. Ezután a hideg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsákai
Paleo bejgli recept
Paleo bejgli recept

A töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét ren...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk