50 dkg liszt,
15 dkg Ráma margarin,
7 tojás, 4 dl tejföl,
3 dkg élesztő,
10 evőkanál cukor,
1 csésze tej,
1,5 kg meggy,
egy csipet só;
a tepsi kikenéséhez zsír.
Megfuttatjuk az egy evőkanál cukorral édesített tejben az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a margarinnal, 1 tojással meg egy csipet sóval, és beledagasztunk még egy evőkanál cukrot. (Lágy tésztát kell hogy kapjunk, ha kell, egy kevés tejjel még lazítjuk.)
Kizsírozott tepsibe terítjük, jól megkelesztjük, majd meghintjük a kimagozott, kicsavart meggyel, és félig megsütjük.
Simára keverjük egy tálban a tejfölt 8 evőkanálnyi cukorral meg 6 tojássárgával, beleöntjük a tojások kemény habbá vert fehérjét, és óvatosan, nehogy a hab összetörjön, összekeverjük. A félig sült tésztára öntjük, és a sütőbe visszatolva, szép rózsaszínűre sütjük. A második sütéskor a tüzet erősen mérsékeljük, mert ennek a piskótatésztának lassú tűz kell.
Hidegen kockákra vágva tálaljuk.
Más gyümölcsöt is használhatunk.
A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/Rama margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet. Egy tálcára tegyük le tégla...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alaphoz a száraz hozzávalókat keverd el, a csokit és az olajat olvaszd fel, majd add a száraz hozzávalókhoz és alaposan dolgozd össze. Tedd az egészet egy piteformába és egyenle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg porcukor ( vagy kevesebb, vagy cukorpótló) 15 dkg étcsoki 3 dkg liszt 4 tojássárgája 1-2 dkg vaj ( el is maradhat ) 1 cs vaníliás cukor ½ l tej A tojássárgákat habosr...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA tortakrémhez a tehéntúrót áttörjük, és összekeverjük a kefírrel, valamint a krémsajttal. Ezután a cukrot is hozzáadjuk, majd addig keverjük tovább, amíg a cukor elolvad. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű