Hozzávalók 1 pohár italhoz
10 dkg erdei gyümölcs (vagy eper, málna, ribizli...)
1 teáskanál citromlé
ízlés szerinti édesítőszer
2-3 mentaágacska
3 evőkanál tört jég
A mentás gyümölcskoktélhoz a mentát a pohárba helyezzük, és egy fakanál nyelével kicsit összetörjük. A gyümölcsöt, a citromlevet és az édesítőszert 1 dl vízzel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tört jeget, és a gépet visszakapcsolva azzal is forgatjuk néhány másodpercig. Az italt a mentára öntjük. Frissen kínáljuk.
A víz felét forraljuk fel, majd tegyük bele a szárított levendulát és a mézet, párszor kavargassuk meg, majd hagyjuk állni 20 percig. Szűrjük le a keveréket, majd öntsük át egy nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy hétig állni hagyjuk, de naponta többször is megkeverjük. Utána üvegekbe szűrjük, a tetejére egy kevés tartósítót szórunk, és ledugaszoljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott cseresznyét, a reszelt citromhéjat, cukor nélkül összeturmixoljuk a lehűtött tejjel. Azonnal fogyasztjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból 50 %-os szirupoldatot főzünk. A menta leveleket leszedjük, egy edénybe tesszük, rámerünk a cukros oldatból nagyjából egy decit, és botmixerrel turmixoljuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű