menu

Családireceptkönyv.hu

Mentás sárgadinnyetorta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
3 kisebb tojás
7 dkg cukor
1 teáskanál kakaópor
7 dkg liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
a krémhez:
50 dkg natúr joghurt
3-4 evőkanál cukor
8 g zselatin
1 teáskanál vaníliakivonat
2 dl tejföl
1 dl tejszín
a díszítéshez:
1 kis doboz After Eight csokoládé
1 kisebb sárgadinnye
mentalevelek

Elkészítés:


200 fokra melegítjük a sütőt. Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral addig verjük, amíg a térfogata háromszorosára nem nő. Lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 8-10 perc alatt megsütjük a piskótalapot, majd kihűtjük.

A krémhez lábosba mérjük a joghurtot, a cukrot, a zselatint és a vaníliakivonatot. Folyamatosan kevergetve felforrósítjuk (nem forraljuk fel!), majd langyosra hűtjük. Kemény habot verünk a tejszínből, majd a tejföllel együtt a joghurtos részhez adjuk, és habverővel elkeverjük. Tortatálra helyezzük a piskótalapot, tortagyűrűvel körbevesszük és a gyűrű és a tészta közötti résbe rakjuk körben a mentolos csokoládélapokat. A tortalapra öntjük a krémet, és hűtőben 2-3 órán át hűtjük, vagy addig, amíg a joghurtos krém meg
nem dermed.

A sárgadinnyéből karalábévájóval félgömböket vájunk, a maradék csokoládélapokat pedig átlósan kettévágjuk; ezekkel és mentalevelekkel díszítjük a tortát.

Mentás sárgadinnyetorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Lili kifli
Lili kifli

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. (Ha van aprítógépünk, akkor abba tegyünk bele mindent.) Amikor már elég...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kelt palacsinta
Kelt palacsinta

Az élesztőt futtassuk fel egy deci tejben, egy kockacukorral. A tojásokat verjük fel a sóval, majd kezdjük adagolni a lisztet evőkanalanként. Legjobb, ha habverővel állítjuk össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svájci répatorta
Svájci répatorta

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd az olajjal előbbi keveréket hozzáadjuk. Apránként, laza mozdulatokkal a többi hozzávalót is hozzákeverjük A kész masszát egy sü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GUMISÜTI (ZSELATINOS)
GUMISÜTI (ZSELATINOS)

Elsőnek szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Közben 1,5 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk