1 db 1,8 dl-es pohárhoz
a bodzás-zöldalmáshoz:
1,2 dl pezsgő
1 evőkanál bodzaszörp
50 ml zöldalmaital
1 evőkanál limelé
a narancsos-ananászoshoz:
1 dl pezsgő
50 ml dl frissen facsart narancslé
20 ml ananászlé
1 evőkanál narancslikőr
a málnáshoz:
1,4 dl pezsgő
kb. 10 szem málna (lehet fagyasztott is)
2 evőkanál málnaszörp
2 teáskanál cukor
1 teáskanál citromlé
A hozzávalók arányát ízlés szerint változtathatjuk. A bodzás-zöldalmás összeállítása: a szörpöt, a limelevet és a zöldalmaitalt pohárba öntjük, majd feltöltjük a pezsgővel.
A narancsos-ananászos összeállítása: a hozzávalókat pezsgőspohárba töltjük.
A málnás összeállítása: a málnaszemeket összetörjük vagy turmixoljuk, hozzákeverjük a szörpöt, a cukrot és a citromlevet. Pezsgőspohárba töltjük és felöntjük a pezsgővel.
1. A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral. 2. Felforraljuk, majd félretesszük. 3. A to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kg cukrot elkeverünk 6 liter vízben, felforraljuk, szirupot főzünk belőle. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Belekeverünk 10 dkg borkősavat, 3-4 karikákra vágott citromot, és 20-25...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és felforraljuk....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTurmixgéppel össze kell turmixolni a hozzávalókat és már kész is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű