4 közepes db burgonya (nem lisztes)
1 db póréhagyma (kb. 15 cm)
1 gerezd fokhagyma (közepes)
25 dkg zöldbab (1 üveg vagy fagyasztott)
10 dkg füstölt virsli (1 pár avagy ízlés szerint több)
0.5 közepes db tv paprika
1 kis db paradicsom
1 db babérlevél (ízlés szerinti méretű)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 teáskanál paprikakrém
1 ek ételízesítő (vagy ízlés szerint)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek libazsír (csapott)
1 csapott ek liszt
1 dl tejföl
0.5 l víz (+ a babkonzerv leve)
Megtisztítjuk a krumplit és felkockázzuk. A pórét és a fokhagymát felkarikázzuk.
Felhevítjük a libazsírt, ebben megpörgetjük, és egy darabig közepes lángon pároljuk ezeket és a felkarikázott TV-paprikát, majd megszórjuk a liszttel, picit megkavarjuk, és felöntjük összesen 0.5 l vízzel. Először csak kevéssel, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
Ezek után hozzáadjuk az ételízesítőt, a paprikakrémet, a babérlevelet, és jól megkeverve egyet forralunk rajta. Mérsékeljük a hőmérsékletet, és időnkénti kevergetés közben puhára főzzük a krumplit. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, annak levét és a felkarikázott virslit.
Tálalás előtt belekanalazzuk a tejfölt, és fedő alatt a már lezárt platnin kicsit várunk, amíg a tejföl felmelegszik, és picit összeáll a lében.
Jó forrón tálaljuk, adjunk mellé friss, "rusztikális" kenyeret, csípős paprikát, durvára vágott petrezselymet és még tejfölt, hogy ki-ki a maga ízlése szerint még megfűszerezhesse.
1. Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. 2. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük 1 teáskanál sóval és hagyjuk állni 5 percet. Ezután kézzel vagy egy konyharuhában kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy tálba rak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. A szalonnát beírdaljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát, a hagymát és a cukkinit 1 cm-es darabokra szelete...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes