1 karfiol (kb. 1,2 kg)
1 vöröshagyma
2-3 ek vaj
1 ek liszt
250 ml tej
750 ml zöldségleves
100 g crème fraîche
só
bors
szerecsendió
1-2 ek citromlé
1-2 ek pisztácia
petrezselyemzöld
A karfiolt megtisztítjuk, mossuk, kis rózsákra szedjük, megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2 ek vajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, kb. 1 percig pirítjuk.
Felöntjük a levessel és tejjel. Felfőzzük, hozzáadjuk a karfiolt, lefedve kb. 15 percig főzzük. Néhány karfiol rózsát 6-8 perc főzés után kiszedünk.
A pisztáciát durvára vágjuk.
A maradék vajban a kiszedett karfiolt 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
A levest pürésítjük. Hozzákeverjük a creme fraichet. Sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük.
A levest a pisztáciával, petrezselyemzölddel és a pirított karfiolrózsákkal tálaljuk.
A póréhagymát felszeleteljük, és megdinszteljük az olajon vagy vajon. Mikor megfonnyadt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát. Felengedjük vízzel, fűszerezzük, majd főzzük. Mik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez használni. Hozzáadjuk az apróra darabolt vöröshagy...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kockára vágunk 10 dkg füstölt szalonnát (nem a húsos, hanem a zsírosabb fajtából), és lassú tűzön kiolvasztjuk. 2. A szalonnapörcöket kiszedjük, és a kiolvadt zsírban megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű