menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonyaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg tarhonya, 1 tk pirospaprika, 1 liter víz, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprikát, 1 cs petrezselyem, 6 db krumpli

Elkészítés:


1. Kockára vágunk 10 dkg füstölt szalonnát (nem a húsos, hanem a zsírosabb fajtából), és lassú tűzön kiolvasztjuk.

2. A szalonnapörcöket kiszedjük, és a kiolvadt zsírban megpirítunk 10 dkg tarhonyát.

3. A tűzről lehúzva belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát és felengedjük 1 liter vízzel.

4. Sózzuk, borsozzuk.

5. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, 1 kettévágott és magtalanított zöldpaprikát, és egy csomagnyi zöldpetrezselyem levágott szárát összekötve.

6. Visszatesszük bele a szalonnapörcöt, és adunk hozzá 6 szem krumplit kockára vágva.

7. Lassú tűzön főzzük, és amikor a tarhonya és a krumpli is megpuhult, kidobjuk belőle a hagymát, a zöldpaprikát és a petrezselyemszárat.

8. A maradék petrezselymet apróra vágjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

Tarhonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Halászlé
Halászlé

A halászlé alapot feltesszük főni hagymával és sóval. A hagymát vékonyra vágjuk. Kb 1/2 óráig főzzük, ha már puha a hagyma szitán átpasszírozzuk. Feloldjuk a halászlé kockát az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Savanyúkáposzta raguleves
Savanyúkáposzta raguleves

1. A hagymát olajon megpároljuk. 2. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a csirkehúst. Borssal, pirospaprikával, ételízesítővel fűszerezzük. Öntsünk alá kevés vizet és szinte telje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. 2. A krumplit m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a gombát. A ha...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk