10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg tarhonya, 1 tk pirospaprika, 1 liter víz, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprikát, 1 cs petrezselyem, 6 db krumpli
1. Kockára vágunk 10 dkg füstölt szalonnát (nem a húsos, hanem a zsírosabb fajtából), és lassú tűzön kiolvasztjuk.
2. A szalonnapörcöket kiszedjük, és a kiolvadt zsírban megpirítunk 10 dkg tarhonyát.
3. A tűzről lehúzva belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát és felengedjük 1 liter vízzel.
4. Sózzuk, borsozzuk.
5. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, 1 kettévágott és magtalanított zöldpaprikát, és egy csomagnyi zöldpetrezselyem levágott szárát összekötve.
6. Visszatesszük bele a szalonnapörcöt, és adunk hozzá 6 szem krumplit kockára vágva.
7. Lassú tűzön főzzük, és amikor a tarhonya és a krumpli is megpuhult, kidobjuk belőle a hagymát, a zöldpaprikát és a petrezselyemszárat.
8. A maradék petrezselymet apróra vágjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
A halászlé alapot feltesszük főni hagymával és sóval. A hagymát vékonyra vágjuk. Kb 1/2 óráig főzzük, ha már puha a hagyma szitán átpasszírozzuk. Feloldjuk a halászlé kockát az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hagymát olajon megpároljuk. 2. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a csirkehúst. Borssal, pirospaprikával, ételízesítővel fűszerezzük. Öntsünk alá kevés vizet és szinte telje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. 2. A krumplit m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a gombát. A ha...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű