menu

Családireceptkönyv.hu

Puncsos barackkoktél


Írta:

Elk. idő: 5 perc
Adag: 1 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db jégkocka
4 db sárgabarack (kajszi)
10 db borsmentalevél (+ 1 csúcs)
1 dl likőr (sárgabarack ízesítésű puncslikőr)

Elkészítés:


A jeget beletesszük egy pohárba, három barackot félbevágunk, és kimagozzuk. A negyediket nem vágjuk végig.
A mentaleveleket kicsit megtörjük, és a barackokkal vegyesen a pohárba rakjuk.
Ráöntjük a puncsot, a pohár közepére tesszük a mentacsúcsot, a pohár szélére pedig ráültetjük a barackot.
Egy hosszú kanalat és szívószálat rakunk a pohárba.

Puncsos barackkoktél

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Eperlikőr (Rupáner)
Eperlikőr (Rupáner)

1. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd negyedekre, ha nagyobb szemű nyolcadokra vágjuk. 2. Beletesszük egy nagyobb, lezárható kancsóba (ha nincs, akkor alufóliával takarjuk majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Narancsos csokilikőr
Narancsos csokilikőr

A tejszínt a cukorral lassú lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor hozzáadjuk a kockákra tört étcsokit, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos forró csoki
Narancsos forró csoki

A narancs héját mosd meg, jó alaposan dörzsöld is meg, majd vékonyan hámozd meg. A tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját, és kis lángon f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forró csokoládé
Forró csokoládé

A csokoládét forrásban lévő víz gőze felett egy tálban megolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett a csokoládéhoz adjuk a vizet. Addig keverjük, amíg teljesen egyenletessé nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk