menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói galuska


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 36x32 cm-es tepsihez

a világos piskótához
3 tojás
150 g cukor
70 ml víz
200 g liszt
1/3 csomag sütőpor

a diós piskótához
3 tojás
150 g cukor
70 ml víz
150 g liszt
50 g darált dió
1/3 csomag sütőpor

a kakaós piskótához
3 tojás
150 g cukor
70 ml víz
180 g liszt
20 g kakaópor
1/3 csomag sütőpor

a sziruphoz
600 ml víz
300 g cukor
1 citrom és 1 narancs héja
rumaroma

a vaníliakrémhez
1200 ml tej
300 g cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
2 tojás sárgája

a csokiöntethez
400 g étcsokoládé
100 ml víz
rumaroma

az összeállításhoz
100-150 g durvára őrölt dió
150 g mazsola
sárgabaracklekvár
kakaópor

Elkészítés:


A piskóta hozzávalóiból külön-külön egy-egy lapot sütünk.
Az egész tojásokat a cukorral felverjük. Hozzáöntjük a vizet, illetve a kakaós lapnál a kakaót, és habverővel elkeverjük.
Fakanálra váltunk és a sütőporos lisztet ezzel forgatjuk bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és megsütjük a lapot.
A sziruphoz a hozzávalókat felfőzzük.
A vaníliakrémhez a pudingport, a tojássárgákat és a cukrot 200 ml hideg tejben elkeverjük, a maradékot felforraljuk. Beleöntjük a pudingporos tejet, és besűrítjük.
A csokiöntethez a vizet felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét és simára keverjük. A rumaromával csak utólag ízesítjük.

Összeállítás:
Az első lapot egy tálcára vagy nagyméretű tepsire fektetjük, és meglocsoljuk a szirup 1/3 részével. Megkenjük a vaníliakrém felével, megszórjuk dióval és mazsolával.
Ráfektetjük a következő lapot, és ugyanúgy járunk el, mint az előzővel. Következik a harmadik lap. Ezt is meglocsoljuk a maradék sziruppal, megkenjük baracklekvárral és meghintjük kakaóporral.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Adagolás:
Evőkanállal kisebb darabokat szaggatunk a tányérra a süteményből, meglocsoljuk a csokiöntettel és tejszínhabbal díszítjük.

Somlói galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli Karácsonyra
Bejgli Karácsonyra

A vajat és a zsírt elmorzsoljuk a liszttel és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, a sót és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk, és hűvös helyen pihentetjük néhány óráig. Amíg a t...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Meggyes csokoládés finomság sütés nélkül, csodás ízű
Meggyes csokoládés finomság sütés nélkül, csodás ízű

Elkészítése: A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverj...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anette
Schoko bons torta
Schoko bons torta

Piskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...

Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Eva
Barackos reszelt túrós
Barackos reszelt túrós

A tésztát ketté osztva fagyasztóba 1 éjszakát állni hagyjuk. A tészta egyik felét vajazott tepsibe nagy lyukú reszelőn lereszeljük erre túró felét kenjük szép sorba barack szelet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk