500 g durum spagetti
500 g tenger gyümölcsei keverék
100 ml tejszín
50 ml fehérbor
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1csokor friss petrezselyemlevél
1 ág oregánó
4-5 bazsalikomlevél
só
1 teáskanál keményítő
A petrezselyemlevelet, a bazsalikomot és az oregánót apró darabokra vágjuk, a fokhagymagerezdet fokhagymanyomóval áttörjük vagy lereszeljük.
Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és a fokhagymát meg a fűszereket kicsit megfuttatjuk benne.
Rátesszük a tenger gyümölcsei keveréket, sózzuk és 15-20 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, és a borban elkevert keményítővel kicsit besűrítjük.
A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez fü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és hagyjuk felfutni. Lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős cukros tejet. Öss...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés vízzel felengedjük és lassú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt kivételével mindent összekeverünk, majd mehet hozzá a liszt is. Nem kell dagasztani, elég alaposan összekeverni. 40 percig kelesztjük, közben összeállítjuk a tölteléket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű