25 dkg csirkemáj (szív nélkül)
3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek tárkony (nagy, szárított vagy ha van ecetes lében eltett, abból aprítsunk)
1 dl főzőtejszín
3 ek citromlé (frissen facsart)
1 ek kacsazsír
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a kacsazsíron elkezdjük dinsztelni.
A megtisztított zöldségeket a gyufaszálnál kicsit vastagabb csíkokra vágjuk, vagy reszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt tovább dinszteljük.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, majd végül a tárkonyt, keverünk rajta néhányat és felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Amikor forr a leves hozzáadjuk a tejbe áztatott (az áztatás el is hagyható, akinek nincs kedve hozzá), lecsöpögtetett és megtörölt csirkemájakat.
Az újabb forrás után, közepes lángon kb. 20 percig főzzük a levest.
Az utolsó percekben hozzáadjuk a tejszínt, néhány percig főzzük, majd a tűzről levéve utolsó mozzanatként ízesítjük frissen facsart citromlével.
Vágd fel a hagymákat karikákra. Egy lábasban olvaszd fel a vajat az olajon és tedd bele a hagymát. Adj hozzá sót és lassú tűzön, fedő nélkül, időnként megkeverve párold 25 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fél perc múlva a 2 üves gombát. Pár percig pirítjuk, majd a mustárral ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tisztított zöldségeket kisebb hasábokra vágjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet finomra aprítjuk. A csirkeszárnyat kettévágjuk (ha csirkemellet használunk, felko...
Elkészítési idő: 50 per Nehézség: KönnyűAz olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, egy-két percig pároljuk, belerakjuk a tisztított kelbimbót, felön...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű