1.5 kg csirke (konyhakész)
50 dkg marhacsont
50 dkg sárgarépa
50 dkg karalábé
40 dkg póréhagyma
50 dkg paradicsom
2 dl paradicsom ivólé (házi)
425 g csemegekukorica
2 db fehérrépa
1 db babérlevél
1 db cseresznyepaprika
1 teáskanál bors
só ízlés szerint
A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
Babérlevéllel, a szemes borssal, sóval ízesítjük, majd kis lángon kb. egy és fél órát főzzük.
A karalábét, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A megfőtt csirkét kivesszük a levesből, bőrét lenyúzzuk, húsát kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
A levest leszűrjük, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a nyers zöldségeket, a cseresznyepaprikát és még további 20 percig főzzük.
Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a lecsöpögtetett kukoricát és a csirkehúst, majd összemelegítjük. Ízlés szerint sózzuk.
A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott szalonnát és megpirítjuk. A szalonnapörcöt kivesszük és tálalásig félretesszük. A visszamaradt z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. 2. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zellert és a sárgarépát gyufaszálnyi darabokra vágjuk , majd az olívaolajon megpirítjuk , sózzuk majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát. A zöldségeket megszórjuk a liszttel ,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húsos csontot feltesszük hideg vízben, amint felforrt leöntjük az első vizet és újból feltesszük főni. Beletesszük a hagymát, fokhagymát és a fűszereket és lassan, gyöngyöző forr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes