8 közepes db sárgarépa
2 db alma (vagy körte)
2 db szilva
0.5 db ananász (friss, elhagyható)
1 db kígyóuborka
1 db karalábé (zsenge, elhagyható)
0.5 db cékla
1 citromból nyert citromlé (kifacsart)
1 narancsból nyert narancslé (kifacsart)
4 szál petrezselyem
10 dkg sóska (vagy saláta)
1 dl víz
Mossuk és pucoljuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket.
Az első 7 hozzávalót gyümölcscentrifugába tesszük, csak a levét használjuk fel.
Keverjük hozzá a citrom és a narancs levét.
Ha olyan gépünk van, akkor a sóska és a petrezselyem is mehet bele, de ha nem, akkor inkább tegyük egy turmixgépbe.
Turmixgépben a sóskát és petrezselymet kevés vízzel pépesítjük.
Ezután hozzáöntjük a többihez, és lassan kortyolgatva fogyasszuk.
Ebből a mennyiségből kb 1liter levet kapunk.
A tejszínt felmelegítjük, félretesszük. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHhjjjjjjjuu
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat megpucoljuk, lereszeljük, és kevés vajon megpároljuk, adunk hozzá mézet, és karamellizáljuk. Hagyjuk meghűlni. A joghurttal és a tejszínnel összeturmixoljuk, majd megfű...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA megmosott és kimagozott cseresznyét összeturmixoljuk az eperrel. Hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot (én édesítővel készítettem), a citrom kicsavart levét és a baracklevet. Jól ös...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű