3liter víz
1l 10% ecet
10dkg só
35dkg cukor
Üvegenként:
2 szem szekfűbors
2 karika hagyma
2szem egész bors
1 szál kapor
A megtisztított uborkát beüvegezzük és forróvízben addig dunsztoljuk amíg a színe megváltozik.Akkor a tüzet lezárjuk és ha kihült akkor vesszük csak ki a meleg vízből.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és gondosan megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is. A paprikát megmossuk kicsumázzuk, és vékony csíkokra va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézmegmossuk -kicsumázzuk -vastagabban szeleteljük -egy nagyobb edénybe tesszük NEM KELL BELE VÍZ -ami levet enged azzal töltjük fel -összekeverjük az ecetet + só + cukor + natri...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű1.Előkészítünk egy 5 l-es befőttes üveget. Az uborkákat alaposan megmossuk, a végeit levagdossuk, valamint az oldalát egy hegyes késsel három helyen megvágjuk. 2.A kaprot szintél...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű