Tészta: 30 dkg Rama
60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
Almatöltelék: 2 kg alma, cukor, fahéj, 2 csomag vaníliás cukor
Meggytöltelék: 2 üveg meggybefőtt, 3 evőkanál cukor, 6 dl meggylé, 1,5 csomag vaníliás pudingpor
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.Addig pihentetem amíg a tölteléket előkészítem.
Az almát megpucolom, lereszelem, megszórom cukorral, fahéjjal, majd megpárolom. Hagyom teljesen kihűlni.
A meggyet lecsepegtetem. A levét a cukorral és a pudingporral sűrű krémmé főzöm, majd ha langyos lesz, belekeverem a meggyet.
A tésztát elfelezem. Az egyik lapot kinyújtom egy tepsibe megszórom zsemlyemorzsával, vagy édes morzsával, rárakom a tölteléket, majd a másik lappal betakarom. Megszúrkálom villával és 190 fokon kb 35 percig sütöm. Ha kihűlt szeletelem és megszórom porcukorral.
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk. 3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kakaó kivételével...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a csokoládéval vízfürdőn felolvasztjuk, egyenletes, krémes kell, hogy legyen. Félretesszük hűlni. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárg...
Elkészítési idő: 1 és fél óra Nehézség: KönnyűKettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjékből kemény habot készítünk. Tejet forrósítunk, de nem forraljuk fel. A tojásfehérjéből kanállal galuskákat szaggatunk. A forró tejben...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. -Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. - Apránként lazán belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét és kivajazott, li...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes