Tészta:
5 tojás
30 dkg cukor
10 ek. víz
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
12 dkg darált dió
Krém:
4,2 dl tej
5 tojássárgája
3,5 ek. liszt
37,5 dkg vaj
22 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
Csokoládémáz:
8 dkg teavaj
20 dkg 74 %-os csokoládé
A tojássárgáját habosra kevertem a cukorral és vízzel. A lisztet elkevertem egy csomag sütőporral és a darált dióval. A tojásfehérjét habbá vertem. Majd a lisztes keveréket és a habot a sárga masszához kevertem óvatosan. 170 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöttem. /tepsiméret 36x32 cm/. Közben elkészítettem a vaníliás krémet. A tejben elkevertem a tojássárgáját és a lisztet. Gőz fölött sűrű krémmé főztem. Hagytam teljesen kihűlni. Közben kikevertem a Rama-t, a vaníliás cukorral és porcukorral, majd a kihűlt krémhez adtam. A diós tészta tetejére simítottam, majd behűtöttem. A csokoládémázhoz 8dkg teavaj és 20 dkg 74 %-os csokoládét használtam. Felforraltam a vizet egy lábasban, majd levettem a tűzhelyről és a gőz fölött elkevertem a vajat a csokival, szép simára. Vártam, hogy langyos legyen és bevontam vele a süteményt.
A csokoládét soha nem szabad nyílt láng fölött felolvasztani, mert veszít az állagából. Mindig felforraljuk a vizet, majd a tűzhelyről levéve, a gőz felett olvasztjuk a csokit.
A töltelékkel kezdünk: a tejhez hozzáadjuk a tojássárgákat, ezt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a lisztet. Ezt felfőzzük, és forrástól számított 2-3 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók 18×25 centiméteres tepsiben sütött 4 lapos krémeshez elegendőek vagy egy hagyományos sütőtepsiben készített 3 lapos sütihez. 1. Mindenekelőtt rajzoljuk körbe a tepsin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézHozzávalókat osszekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőbe teszem. Tűpróbáig sütöm (ha kisebb a tepsi, azaz magasabb a tészta, kb. 50 perc, vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Egy lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe. A ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű