1,2 kg lapocka
1 fej fokhagyma
só
bors
1 csomag Kotányi sült oldalas fűszerkeverék
1 kanál paradicsomsűrítmény
zsír
A húst nagyobb darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük. Borsozzuk, majd egy mélyebb tepsire rakjuk. Rászeletelünk fokhagymát, teszünk alá 3 evőkanál zsírt, és kb 1,5 dl vizet. Letakarjuk alufóliával, berakjuk a sütőbe 220 fokon kb 1,5 órára, Ha megpuhult a fólia alatt, akkor beszórjuk a fűszerkeverékkel, és minkét oldalán kb 15-15 percig pirítjuk fólia nélkül. A szaftot kiszedjük a tepsiből, teszünk hozzá egy kanál paradicsomsűrítményt, fűszerezzük, borssal, rozmaringgal, és kiforraljuk. A húsmellé kínáljuk
Az oldalas minden oldalát besózzuk, tepsibe tesszük. A fokhagymát és a hagymát fokhagymanyomón áttörjük, és egyenletesen elosztjuk a húson. A zsírt épp csak folyósig melegítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsömlét vagy kenyeret beáztatjuk, a hagymát, fokhagymát lereszeljük, a kenyeret kicsavarjuk alaposan, majd minden hozzávalót jól összegyúrunk egy nagy tálban. Gombócokat formáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csülköt a főzést megelőző nap este áztassuk be hideg vízbe. Biztos, ami biztos, ne legyen olyan vadul sós. 2. Másnap tegyük fel főni a fűszerekkel együtt. (A méz, a sárgarépa...
Elkészítési idő: 2-2.5 óra Nehézség: Közepes